maandag, 10 augustus 2020

Verzorgingstips

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns, mycose- en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips.

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten nat het wassen altijd zeer goed af. Vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème

Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken.

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening. Meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootse risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

-          Druk door slecht passende schoenen.

-          Het verkeert (te kort) knippen van nagels.

-          Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang. Knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen!

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch zijn geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen: -          1x per week vijlen op een droge huid (1 richting op) -          Iedere avond uw voeten insmeren met crème Overigens als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en ….voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen!  Dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is.

Verhelp eeltranden aan de hiel

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor “hangt” de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De aanwas van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij de behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom deze eeltrand door het dragen van goeden schoenen!

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60 graden.

origineel kado?

  • origineel kado?

    wilt u een origeneel kado geven? denk dan aan een pedicurebehandeling bij Petra's pedicure praktijk. Als u contact met mij opneemt kunnen we de mogeljkheid bespreken.